they call me .....

they call me .....
why me?

Friday, October 15, 2010

maw gadoh?!



assalaamualaikum w.b.t,
yo bro,apehal?lu maw gadoh?
lu mulot byk langsi maa,silap aribulan lu tido sma itu ikan!

haha,apehal ngn aku nih?ttbe bengang nk gado2 nih kn,
xde laa,act nih entry aku bru dpt idea lpas tgok citer EVOLUSI KL DRIFT 2!
gadoh,apahal nk gadoh2?ckp psal gadoh kn,
korg pnah gadoh ak?bkn gadoh2 men tmpar2 bahu ngn bbdak pompuan yg korg suke,n bukan lwn pkui2 pkai bntai naaa~

(BNTAI NIH MUNGKIN MMBNTU HMPA MENANG PILLOW FIGHT :p )



sapa yg suke gadoh angkt tgn!rsanya x rmai yg suka gadoh2 kn?tp ade gak mnusia2 yg suka cri gadoh,suka btumbuk,nk menang kn?apa cer bru2 nih berita fan2 bola selangor ngn kelantan gado2?smpai ade sorg mati?!ish3, bkn apa bro,korg kuat sgt kn?smpai nyawa org mlayang mcm 2 jek,lu ingt nyawa yg Tuhan Yang Maha Esa kurniakn semurah ceklat choki2 20 sen yg mudah didapati di kedai Long Wan?

fenemone skrg,tetak org pkai parang,mati sni sna,"waaa,mnyak kuat meh?aloo kwn,sikalang nyawa mnyak murah maa,talak tkut ka?" ayat nih pling aku suka dlm citer tuh,mnyak gengster maa,tembak sni sna,drift sni sna,pelempuan sexy sni sna,isap dadah sni sna,mnyak langsi maa~

sikalang nih kwn2,ada otak Allah Taala bg hnya pd ciptaanNya yg pling sempurna iaitu manusia,gunakanlah sbaik-baiknya ya x?kuat mna sgt kita,kita jgn lupa ada lg yg bgnda kuat dr kita,n ada yg pling2 kuat,Maha Berkuasa yg tiada btasnya. kita buat aniaya kt org hari nih,esok lusa kita dpt la blsan dr Dia ye x?

lg2 aku nih,dh la skrempeng,kurus keding,klu la aku yg nk gadoh,kompem2 dh kna baling dh msuk tong smpah,kesedaran dri juga perlu ya kwn2,:P
aku dlu pon pnh gak gado2 btumbuk,tp msa skola jela,msa 2 akai x brapa nk guna an,
btumbuk ja klu x puas ati ngn mmbe,blik umh lebam muka,x ckup lg skit gadoh ngn mmbe kt skola,dpt lg advance bapak aku bg bila tgok muka dh x mcm anak dia,
hahaha,tp 2 msa kcik2 n muda beb,skrg kita dh bsar,dpt pkir pnjg,kn2?

buat apa nk cri gadoh ngn org?n buat apa nk sparring bila org cabar?pnas ati ka kwn?x jntan kn bro?heheh,drah muda biasa la kn?tp kita kena la kwl,x sedap an bila sengketa ngn org?apatah lg bila dh btumbuk sepak terajang flying kick side kick upper cut straight cut chop slam suma an?
rsa x tenang ja idup,baik kita jgn kcau org,bila ada yg kita rsa x puas ati kita biar je,buang cpt2 rsa hangin el nino tuh,lg2 kita nih umat Islam,kna la tnjuk apa yg agama kita ajar ye x?
bru org luar tgok depa respek,"waaa,ini muslim mnyak bgus maa,slalu snyum2,muka mnyak terang dr lampu spotlight maa~" bila org suka kita,kita mintak tlong pon sng,org pon rsa bbsar ati ja nk tlg kita,ye x? :)

okeh,papa pon,pnyokong klantan ngn selangor berdamai lah,jgn la ada lg yg knock out angkara gdoh x puas ati psal sbijik bola yg ditendang oleh 22 pemain bola,ape kita dpt?sakit punggong,celah kang2,hidung bdarah,kencing manis,paru2 berair,okeh,2 dh mlampau

p/s:yg ayat top2 kat fb mcm gengster bsar 2 hnyalah lawak smata-mata,nih suma angkara cita kl drift yg buat aku taksub nk jd kpala gengster,waaa,mnyak langsi ma?:P

Saturday, September 18, 2010

will you marry me?

hoho,assalaamualaikum n salam sejahtera kpd kekawan suma,
okee,1st of all dh bsawang dh blog aku nih,
mintak maap byk2 sbb lama x update,:P
idea x dak la beb~

kembalinya sy di sni adalah utk mnyampaikan stu tjuk bru yg agak jiwang Maybe~
ntah naper ttbe aku tpkir nk buat tjuk nih,adakah sudah smpai seru???
haish,lmbt lg bro,blaja pon tungging tebalik kn,n aku ada lg 3 taun utk abeskn plajaran di bumi moscow "tchenta" ini,insyaAllah~=)

so refer blik kt tjuk uh,"will you marry me?",pergh,ayat nih slalunya diungkapkn oleh encik pkwe kpd cik makwenye, klu dlm cita cegu ada ajar an, ada plot-plot dlm crita,
salunya cita kna ikut plot, bru la menarik cita atau filem yg nk dibuat,
n klu "will u marry me?" nih,boleh dikatakn dlm bhgian klimaks atau ending laa :D
hahaha,apa cer ttbe aku cite psal kawen nih?

bkn apa an,bln 7 lpas bile aku blik msia, byk aku dpt undangan org kawen,spupu kawen,pak cik kawen,jiran sebelah kawen,kwn jiran sebelah kawen,senior aku kawen,adik kwn aku kawen,suma org nk kawen lah! ngahaha,:DD

sapa x nk kawen an? Nabi Muhammad s.a.w. pon seru umatnya utk berkahwin,utk mnyambung zuriat kita, mngikuti sunnah nabi,mngelakkan zina dan menjauhi FITNAH, kkdg aku jles tgok mmbe2 yg kawen awal, nmpk best jek, kn2?:)

klu la aku ada byk duit, sah2 aku nk kawen dlu! hahaha, tp kita break sat kt sni psai aku nk kawen noh:), motif aku tulis nih,ckp psal isu kawen, aku x brapa nk arif la an, aku pon blom kawen, sorg pon x dpt lg, cadang2 nk berempat bini sumanya, cadang2 jela an, blom taw YG Berhormat NO,1 nk bg ke x, kekeke:P

tp apa yg aku nk ckp kt sni, perkahwinan nih adalah ssuatu yg mulia,mcm aku ckp td, boleh menghindarkn kita dr mcm2 msalah, malahan pula diberkati Allah Taala, dan pasangan yg dhulunya haram telah mnjadi halal utk masing2, ttapi byk psgn yg muda lg teenagers yg dh berkahwin byk kcundang ditgh jln, drh muda kn beb, x tahan dgn dugaan dlm perkahwinan,seeloknya, kita kna btol2 bersedia sblum mngambil kputusan utk bernikah, apa mksud aku?

mksud aku nk berkahwin nih, kna la yakin, yg si dia lah yg akan menemani kita sbg isteri atau suami smpai ke akhir hayat, kawen bkn mcm kapel beb,kapel kejap pastu break, x yah susah2 nek mahkamah, seeloknya bila kita kawen, hrp2 smpai ke anak cucu la an, xdak la smpai nk cerai bkali2 an?~

aku ada tgok stu cita jepun nih, mak bapak si psangan nih bpakat sama2 skali ngn mmbe2 psangan nih utk mnge"test" atau utk sahkan bhawa mereka nih mmg layak utk berkahwin,
mcm2 la diorang 2 ekor nih kena an ,even dlm proses diorang kne "khianat" smpai mnyebabkn diorang gduh trok ,at last diorang sedar, yg diorang mmg sggup hdapi apa saja yg dtg bila diorang mlangkah ke alam pekahwinan nnti,:D

apa2 pon, fkir btol2, adakah dia yg sbtol-btolnya utk dirimu? klu ya,usaha lah sgguh2 utk mngekalkn hbunagn korg n biarlah smpai ke jinjang pelamin n ke anak cucu ye x?
ada phrase utk jodoh x silap aku cmni,
"destiny is a bridge of chances for the one you love"
mksud dia lbey kurg cmni la, jodoh nih mmg ditakdirkan oleh yg Maha Esa, tp kita juga sbg manusia boleh berusaha sbyk mungkin atau mmbina sbyk mna peluang utk bersama dgn psangan kita yg kita hrap akn mnjadi jodoh kita insyaAllah~

n ade jgk sumthing yg aku suka dlm cita jpun uh, ada sorang mamat nih, die dah bercerai. so heroin(yg ade mslah ngn hero sblum diorang amik kputusan kawen) pon tnye la an mamat yg matured nih,

heroin:so...why do u divorce?

mamat matured:how can i say,u know,after we get married,we get along so far so good at the beginning,but then its not going so well n i asked her a question,"my wife,what is your dream?"
then my wife answered,"i wanna be a successfull businesswoman,have a high income,have a big house n a big car,go around the world,and have no problems in my life"
after dat i 2 pon sedar,yg dlm impian isteri dia 2,satu pon x de kne mngena dgn i,sumanya psal karier,wang bjuta,not even once mentioned about me.so i've decide to go apart,to seek my true dream,

heroin:hmmm...now i understand what u r telling me rite now...

abes dialog diorang, so apa2 pon, mybe u all shud give it a try, tnya psangan korg about their dreams, if dlm impian diorang ada mentioned bout you,then good 4 u la~:)
haaa, bila dh kawen, mcm mna pulak nk kekalkn kebahagiaan umah tgga?
haaa,klu nk taw tgok aaa video nih
:DD



video

Tuesday, August 10, 2010

PUASA RAMADHAN AL-MUBARAK









YEAY!!!punye la sonok aku arini,ape pasal?sbb skrg dah msuk bulan yg dinantikan sluruh umat Islam,iaitu bulan Ramadhan~=)

bulan yg dipenuhi rahmat,keberkatan,dan keampunan Allah s.w.t kepada hmba2nya,bulan yg hnya akan mendatangi kita skali setahun,aku bersyukur ramadhan kali ini sempat aku ketemukan,moga tahun ini dpt ku penuhi bulan ramadhan dgn amal ibadat sujud patuh kpd-Nya...

haaa,ckp psal ramadhan,as u all know,dirantai segala bapak2 setan dan jin supaya mereka2 tidak menganggu kita utk menunaikan ibadah sepenuhnya di bulan ramadhan,spatotnya nk bpuasa pnuh dlm bulan ramadhan nih is a piece of cake la an?setan2 pon x kcau,tp apacer nih?apa kita pernah lihat saudara seagama kita makan selamba taik je dpn mata kita di bulan puasa memalam buta?eh,di siang ari bulan puasa?

kata ustaz surau umah aku,even bapak2 setan n jin kne msuk lokap,tp ade jek tok moyang setan lg yg x msuk jail,moyang setan ngn jin nih kita leh nampak,yg dok beli nasik goreng siang2 ari bulan posa 2,yg 2 la!hahaha =DD

sape kt sni x pnah ponteng posa?angkt tgn kau!hahaha,aku pon termasuk la dlm golongan yg x angkat tgn 2~:P

aku stat bposa dr kcik lg taw,hebat x aku??hahaha,mak ayah aku soh posa time aku tadika,tp biase la an,kcik lg,bile aku pegi tadika jek,aku dihasut dgn rakan2 yg smuanya x posa,smbil menikmati eskrem potong 20 sen dijual apek eskrem tong xtra large,bgitu juga dgn cegu aku yg x abes2 ajak aku mkn sbb die ksian tgok aku sorg jek yg posa,last2 skali,aku x tahan dek pujukan cegu tadika aku,aku pon bedal la makan kt tadika,tp blik umah aku blakon mcm aku dok posa lg,kekeke,kdg2 smbil mak aku tgh mmasak kt dapo nuh,aku slow2 bkak peti ais,aku rembat vitagen 2 botol,aku lari nek ats blik aku minum la kn,xkn bg kt kucing aku plak.

2 la cita msa kcik2,,x reti lg an,tp at least aku try,pastu drjah 1 aku cipta rekod posa pnuh,x tipu beb,so ayah aku hadiahkan aku sebuah basikal berkuasa 300 kuda kpd aku,pnye la syok aku,lpas 2 mmg tade hal la nk posa pnuh,lg2 bpak aku pnh tipu aku,die ckp klu ponteng shari,kne ganti 2 hari,aku pnye la pcaya bulat2 kata bpak aku,aku ponteng 2 ari,so aku kne byar 4 hari,ltey jgk aku gnti 4 ari,abes aku gnti bru bpak aku ckp,2 laa,len kli jgn ponteng,ltey kn gnti posa gnda dua?tp abah tipu jek,kne gnti 2 hari jgk la,x yah double,smbil die gelak terkekeh-kekeh,aku plak...wat da hell??!!=.=

tp prnah jgk bsar2 pon aku ponteng posa,mse 2 aku drjah 6,al kisah mak bpak aku pegi mmbeli bju raya anak2nya di shopping mall berdekatan,ditinggalkan mereka dua anak lelaki di rumah sbgai pacik guard x bertauliah iaitu aku dan abg aku~sejurus shaja mereka berlalu pergi,tiba2,aku melihat abgku,amir, lengkap berpkaian apron dgn sudip dan senduk di kedua-dua belah tgnnya,lntas dia berkata,"akim,jom kita masak,aku msak 4 biji telur goreng,ko pegi pnaskan air buat milo ais okeh?"
aku pon mnurut perintah abg aku dgn patuh tnpa merungut,tgh ari 2 kitorang mmg knyang mkn tlur goreng mkn ngn roti,dgn milo ais lg mnyegarkan tekak kitorang yg haus,pergh,mmg berbaloi,:DD


(mcm nih la milo ais ngn telur goreng kitorang kedarah)

biasa la bro,muda2 lg,trok btol aku nih,tp rakan2,aku rsa klu kite nk ponteng pon,jgn la smpai tayang dpn org kn?fenomena org melayu kita skrg,dh x reti malu mkn di khalayak ramai siang ari bulan posa,pernah stu ari aku lihat,dekat kdai cina,2 org muda melayu selambe yaya minum air laicikang,smbil berborak ketawa mcm hari2 yg biasa bulan2 yg len,sumpah nsib bek time 2 aku kcik lg,klu dah besar mmg aku repot tok imam kat surau tgkp diorang msuk lokap.

ade jgk time aku naik keta ngn mmbe aku di bulan posa,ade stu keta nih,nk kuar dr simpang,so mmbe aku brenti la mmberi laluan kpd pmndu tersebut,budaya kita yg elok dan ptut dicontohi kn,bile org bg laluan,mesti la kita mngangkat tgn tnda berterima kasih,mamat 2 pon angkat tgn,tp yg peliknya,kt tgn dia siap ade rokok berasap lg kot atas!hahaha,mmg selambe jek siang2 ari sap kok smbil drive kn?tu lah fenomena org kita bulan2 pose nih ye x?

(nih la mamat 2,selambe je kn die?)

ape2 pon,bulan ramadhan dtg menemukan kita,syukur pda Allah s.w.t. kerana dipanjangkn umurku dpt lagi aku ketemu dgn bulan ramadhan yg pnuh barakah ini,moga kita dpt menunaikan ibadah puasa dgn jayanya,aku hrp taun nih aku x ponteng2 posa,smyg trawih pon x tggal,sahur pon td sempat jgk mkn beger deal,sape2 yg x pose pnuh taun lpas,bg la taun nih pnuh ye,yg pompuan jgn la isau,korang xkn pose pnuh pnye,aku taw,hahaha

selamat berpuasa ya rakan2,chiao~
=)

Sunday, August 8, 2010

PEMBELI TEGAR

assalaamualaikum,

hai,lama x jmpa an?arini aku kne amik adik aku dkat shopping mall pacific,die bru blik dr tournament bowling dekat sunway pyramid,elok2 aku nk stat keta jek,mak aku ckp,"akim,tggu mama,mama nk ikot",dlm ati aku berkata,"yaaa,tibalah masa mak aku nk bersopink sakan nih,akulah mangsa driver dan peneman shoppingnya".....

smpai jek,adik pompuan aku msukkn brg dlm keta,n kami pon mnuju la msuk dlm pcfic 2 kn,
mule2 msuk,diorang sggah kdai tudung selendang bju kurung,aku bdri cangak je,bargain punya bargain,stgah jam mak aku bargain dgn minah sales girl 2,x dpt jgk,mak aku blah ngn rsa kcewa,aku plok kcewa sbb stgah jam abeh gitu jek,xpe,ikot lg,mak aku ngn adek aku tgok ksut utk raya kn,yg adek aku nk beli ksut tggi,xpdan ngn kecik,mak aku x kasi,dekat sejam gak plih ksut,last2 beli jgk kasut,lega la sket an,at least ade gak diorang beli...=.='

smpai pulak satu bahagian yg aku rsa malu nk ikot mak ngn adek aku,
diorang dh msuk zon cuci mata ataupon zon lingeries ataupon lebih dikenali bras or bju dalam wanita,
dlu msa kcik2 aku suka msuk bhgian nih,tp dh besar aku jd segan la an,so aku pon menjauhi bhgian cuci mata nih,
aku lepak je kt bench berdepan dgn zon lingeries 2,
ttba ade bdak kcik pompuan dtg dduk sblah aku,
die ckp kt mak die,"mama,adek nk dduk ngn abg nih"
mak die snyum jek,aku pon pelik la an,ape la bdak nih nk sgt dduk sblah aku,tp kjap je pon awek kcik 2 dok sblah aku,mak bpak die nk blik dh,so die pon blik la an,

lepas 2 ade uncle sorg dtg dduk sblah aku,letih nmpknya,
die dduk smbil mngeluh,uncle 2 pon ckp"you tggu your wife ke?,ssah kn perempuan nih?klu shopping x ingt dunia,ltih uncle tggu diorang"

aku pon gelak la an,aku ckp,"uncle,sy blaja lg la uncle,bini pon xde lg,nih sy tggu my mom n adik,tp btol la ckp uncle,pompuan klu shopping x letey lgsung,sedar x sedar dh 3 jam sy tggu diorang shopping"

uncle 2 pon gelak je,"pompuan nih pembeli tegar"
tegar kah?memang pon!
bapak aaaa,x pnh ltey bjln shopping pusing stu shopping mall 2,
sggup usha handbag n plih2 lg,smpai sejam lebih lamanya,
mmg x reti ltey,

(nih bkn mak aku,bkn bini aku,klu cmni bini aku,die nk g shopping bila2 pon tapa,aku ikot:P )



nih bru teman mak aku shopping kn,tbayang jgk aku,cmne la nnti bila aku kawen,bini aku shopping punye sakan an,smpai tketar-ketar aku yg membayarnye,
haih,pompuan-pompuan~
kamu sgt hardcore shoppers laa
cuba la phm sket kami nih kaum lelaki ltih tggu korang,
aku jd wakil pacik td laa,:P


Tuesday, July 13, 2010

aku sudah pulang =)



assalaamualaikum,:)
selamat sejahtera kpd yg bkn muslim,
dh lama x update blog,sejak2 aku dh blik Malaysia tanah tercinta ini!
bgitu indah Malaysia,sket pon x ubah,yg dok ubah hrga minyak naik,gula,tepung,
mknn2 pon dh nek,
tp,apa la kesah sgt kn,papa pon mknn kt msia nih mmg terbaK!!!
demam bola pon dh abes,
mggu first aku blik msia,keja aku tgk bola je,tiap2 pg kuar lepak kt mapley,
teh tarik glas BESAR stu,roti pisang jgn lupa noh~
dgn mmbe kt sni ,kitorang lpak sme2,
fokus tgk game bola jgn tnya daaa,skali gol tlompat-lompat smpai jtuh krusi suma,
gua apa lg,gua jerit maw kuat sket btol2 dpn mmbe gua yg skong belanda,german,
hua3!:DD
abes cita gua mmg puas ati,sbb stu2nya team yg gua skong,SPAIN mng WC taun nih,
sjuta thniah utk iniesta,david villa,casillas,xavi,pedro,pique, dan puyol,korang main mmg sempoi.
eh,ralit lak sembang psal bola,
aku nk citer psal blik msia nih,
skrg aku dduk kt umh lama,ngn mak ayah aku,
luangkn msa bsama,alhmdulillah,sonok tgk mak ayah aku sehat,salu snyum n ketawa,
nnti aku pegi umh bru,tggl kt sne sorg2,jd PAK GUard umah bru,dh brhabuk dh umh 2,kne la mop lantai,lap meja sume,siram pokok,
(mcm aku nk buat,pak aku je dok suroh,last2 skali die jgk yg buat,hua3)
MALAYSIA,
kau nk tahu knapa tiap2 taun aku msti blik MALAYSIA,
sbb msia BEST~
sume ade,mkn sume sdap2,
mmbe2 rmai kt sni,
snooker hobikuh pon ade,kt moscow xde snooker,cait!
aa,lg stu awek pon ade kt msia,:P
tp main point die kt sni mkan la beb,
gua lpar je,gua msti cri kdai mkn,

char kuey teow,pasemboq,ais kacang,cendol,ayaq soya,cincau,pisang goreng,
kfc,chicken rice shop,kenny rogers,nasik paprik,nsik daging merah,nasik belacan,
nasik putih,suma sodap!
penang nih mmg syurga makan,
lu ckp je nk mkn ape,mcm2 ada!
dpt jmpe mmbe2 lama yg sudah lama x ketemu,
cegu2(x jmpa lg),skolah pon aku x sggah lg,
sgt2 sronok dpt pulang sni,
bak kata org,
pegi la mna2 pon,
tmpat asal kita jgk yg TERBAIK!
:D

Sunday, June 20, 2010

my dad,i call him abah :)

assalaamualaikum.:)

hehe,sory sbb lama dh an x post blog bru,arini bru dpt idea nk tulis,nape ngn arini?

as we know today is Father's Day,yeay!i would like 2 share with all of you bout my dad,

Annas Goh Bin Abdullah....

yes,as u all see,his name,sgt2 rare kn?why?bcoz he's a chinese,pure chinese:P,msuk Islam just before he gets married with my mom:) my mom named him Annas when he converted to Islam,n the Goh remains coz thats the family name,:) so...thats how my dad became Annas Goh Bin Abdullah :D,alhmdulillah,right after my dad converted 2 Islam,his fmily followed him,my Maksu,n my Mak Chaq,convert into Islam,1 remains not converted,my Uncle Ah Seng.

okeee,abes psal intro how my dad convert 2 Islam,skrg nk citer psal abah n his family!:)

abah kawen ngn mama,dua2 cegu matematik,mybe sbb 2 anak2 dia suma pndai math,tp nek bsar nih aku dh slow sket,srabut ngn formula ntah hapa2 nih:P,ats usaha n ksusah payahan abah ngn mama,dpt la kami 8 adek badik nih,plus 6 hero,so tawu2 la an,mmg ssah nk jga ank2 laki nih,buas nk mmpos,tmasuk la aku,kitorang kcik2 mmg buas,

my dad,sgt2 garang,he's a strict person,he likes perfection,he wants the best for his childrens,he thought us bout many things,so,back 2 garang,kitorang mmg byk kne rotan,whenever abah mrah,when he starts his lecture,no one dares to rise up the head,kitorang tunduk je bila abah dok membebel,tkut ouh,klu kitorang nk kuar men an,kitorang kluar je dlu,blik umah je siap aaa abah tggu dpan pintu,kt tgn die ade rotan,aku ngn selambe jln dpn abah,akim dh balik~~~

pastu aku lari cpat2,abah trik tgn,pastu abah soh dduk,"bak sni tgn",so aku pon hulur la tgn,PIAP!,abah ckp,"satu!","bak sni agi stu tgn",aku pon hulur lg stu tgn,"PIAP!"

adeh,sakit dowh!bbaluq tgn aku,merah beb!at least msti kne tibai 5 kali,hahaha

rotan yg abah guna pon abah update salu,dr diameter 0.5cm,smpai la thap skola menengah pnye rotan yg berdiameter 1.5cm,yg 2 pon dh hancur dek badan kitorang,hua3,

alah bisa tegal biasa,takat cegu2 kt skola nk tibai kitorang 2,x takut lgsung,dh biase sgt kne rotan ngn abah,:P tp kitorang tawu,abah concerned bout kitorang,sbb 2 die ajar ngn rotan,:)

but my dad nver slap us on the face,bcoz he knows theres a great impact if u slap ur children on the face,abah ajar kitorang mcm2,dr segi disiplin,cara pmakaian,rmbut,cara dduk,adab makan,sume la :)

but i assure all of you,u'll nver see a dad like my abah,abah....stiap pagi,dia akn bgun sblum sbuh,first thing,abah akan msak air dlu,pastu abah cuci pggan mangkuk kt dapo,n then abah msuk blik air,bsuh baju2 kitorang adek badik with his bare hand using the brush,kadang2,jari abah bdarah sbb cuci bju kitorang byk sgt,pastu abah sruh aku ltakkn minyak angin kt luka die,sdey je aku tgk abah,tgn abah....sgt2 kasar,his hands shows how the rough works he made,bju skolah kitorang,abah yg tlong ironkan,almost all the house chores,he's the one who made it,nver seen a father like him kn?

abah....

                                                             [gmba abah mse aku nk fly:) ]

abah keje as a teacher,gru cemerlang matematik,so abah agak well known in penang,tp...gaji abah as a teacher x ckup utk mnampung kitorang 8 org adek badik,:(

abah pnh tnjuk kt aku,duit dlm bank die,rm2!x pnh lbih,nape?sbb duit bulan2 yg msuk dlm bank,abah akn kluarkan utk tmpung kitorang 8 adek badik,mmg x ckup,abah usaha lg mncri rezeki ngn mngajar kt tusyen,dpt la around 500 sbulan,abah kje dr pkul 7 pg smpai 5 ptg kt skola,blik,abah beli mkanan,pastu abah tdo kjap,then kitorang kjutkan abah at 5 30,abah siap2 pegi mngajar kt tusyen,dr pkul 6 smpai pkul 9 mlm,blik je dr tusyen,abah mndi,solat....n then abah baring dpn tv,dgn beralaskn bntal,abah tido,lena sgt...tp...aku tgk...muke abah,sgt2 letih,tdo smbil ternganga,abah sgt2 kerja keras utk mmbesarkn kitorang,:'(

dats why,i promise 2 myself,i will study hard,i will succeed,just for abah,n mama,for abah's sacrifice,his hardworks,akim akan buktikan kt abah,anak abah akn berjaya satu ari nnti insyaAllah~

abah,dis day,i just want u to know,i love u from my bottom heart,u r the best dad i ever had!may Allah bless u abah,akim salu doakan abah sentiasa sehat waalfiat,sentiasa dlm rhmat Ilahi,moga abah pnjang umo n sntiasa bahagia :) im very proud to be your son,n so do the others,mama,kakak,abg mir,ayip,aizat,hidayat,amelia,n haziq.:)

this is 4 u abah,HAPPY FATHER'S DAY ABAH!U R THE BEST!=D

Friday, June 11, 2010

LDR (bukan DSLR ok?)

assalaamualaikum n selamat sejahtera :D
here i am,bru dpt feel nk tulis blik blog ,
arini ari jumaat,hari yg baik,ketua segala hari2 yg ada kn,so aku pon tulis la blog bertajuk LDR!
korang tawu x apa itu LDR?nk dkt2 ngn DSLR,tp bkn spupu spapat pon,bru je aku beli DSLR,tp aku x pkai lg pon,abang aku pkai dlu,nnti blik aku amik la blik,boleh la aku bermanja-manja ngn Baby d90 blik nnti,:DD
hah,dah jauh lak mnyimpang nih,tjuk dia bkn DSLR,tp LDR,
ape 2 LDR?(2 kali dh aku tnye nih)
LDR stands for Long Distance Relationship,



so,apa cer aku ngn LDR nih?hehek,
hubungan jarak jauh,cinta antara benua,cinta x mngenal jarak,x kenal usia,
hahaha,
meh sni tok nk cita sket msa tok dok bgetah dlu meh~
dlu kan,aku buat betting ngn abg aku,
aku xkn kapel slagi aku dok skola an,skola mnengah la,xkn skola rndah,kecik2 dh gatai merenyau mcm justin bibir :O
so,aku mng la betting 2,sbb aku x kapel smpai aku abes spm,
tp lpas spm,ttiba ja rsa cinta 2 nk bputik,ngn angin sepoi2 bhasa mmbisik atiku inikah cinta?
yaaa,aku sudah terkena penangan CINTA!
sgt mnusuk kalbu jiwa sanubariku,dat girl shot me in right through my heart beb~
so aku pon berjinak-jinak ngn cik sepolan binti sepolan,
staun kapel,aku jd resah,sbb apa?sbb aku dh nk abes wat psediaan,nk pegi smbung blaja kt rusia,apa nk jd kt awek aku kt sni?ptutkah aku break up sja ngn dia?lama jgk la aku pkir msak2 smpai hangit telur yg aku goreng kt dapo 2 an,last2 aku tnye la awek aku 2,boleh ke nk tggu i?
die ckp,i'll wait 4 u bebeh~
so aku pon amik kputusan bidang terjun lam LDR nih,
dtg je aku kt sni(moscow),x smpai sbulan,mmbe aku sorg tgh breakdance frust menonggeng kt katil,aku x nk la tnye die an,nmpk mcm punggung rindukan bulan je,
so aku tnye la mmbe aku sorg agi,die ckp,mamat nih dh kne dump dowh,awek die x nk tggu die,x sggup,pergh~aku pon cemas la an,cemas lg dr peti kecemasan 2!


(peti kecemasan :P )

wa ckp lu beb,rmai dowh yg kecundang lam LDR nih,senior aku,nama die abu,die ckp kt aku,
amar,aku brani jamin dowh,ko leh tahan pling lama pon 3 taun je dowh,ko caye la ckp aku,
masin btol mulot abu nih,hahaha,aku gelak je,tp ade gak yg btol die ckp 2,
byk dh yg kne kn,x mustahil aku mangsa seterusnya an,kne hati2 nih,
first year aku kt sni,alhmdulillah,suma tkawal,aku kawal pkai remote control je awek aku kt msia nuh,
tp,taun nih,badai melanda,ombak kt california yg org dok men surfing 2 dtg memukul mmbelasah ikatan aku dan dia,bkn semua ini yg ku pinta,Tuhan shaja yg Maha Mengetahui n Dia beri yg terbaik utk hmba-hmbanya.org ckp la kt aku,biasa la 2 der,lu xde dpan mata die beb,ssah beb,mmg la an,aku pon tawu,
aku phm,mmg ssah bile bnde xde dpn mata an,so aku mmg dh expect dh bnde nih nk jadi an,
aku redha jela,:D
nk dkat 2 taun la an aku btahan lam LDR nih,akhirnya masinnya mulot abu dh terkena kt aku,
x smpai 3 taun die ckp,klu x smpai 3 taun 2 mksud die bwh dr 3 taun la tu,2 taun la jwbnya!hahaha,
so aku termasuk la dlm geng2 the ALL MALAYSIAN REJECTED an,boleh buat band dh nih,aku nk jd lead singer :D,yg kt depan gmba bwh nih,aku la 2!:P



so kwn2 kt luar sana,kt dlm pon boleh jgk klu nk dgr aku ckp nih,
LDR nih sgt2 ssah,tp klu korang manage to survive,good 4 u,dat shows how u two are commited with each other,how strong the bond thats been created between the two of u,
aku sokong korang nk berLDR nih:D
tp seriously dis thing really need a lot of courage,trust,loyalty,patience,n tolerate. :)
utk yg pernah kecundang,jgn la down sgt an,bunga bkn sekuntum,:P
mse aku kecundang 2,x abes2 aku dgr lagu down(jay sean feat lil wayne)
bebeh r u down x5
XD

skrg aku dh ok dh,boleh tersnyum smbil pndang ke depan,life must go on beb :)
org tnya...dh jmpa bru ke blom?
ngehehe,dah ke belom?
malu la chek nk habaq,nnti2 la chek habaq naa~
:P